Група Бош присъства в България повече от 25 години и има 430 служители и 3 дружества – Роберт Бош ЕООД, БСХ Домакински уреди България ЕООД и Bosch.IO. През 2019 г. Групата реализира оборот в България на стойност 152 млн. евро. Централата на Бош е в София, където се помещават направленията Автомобилно оборудване, Електроинструменти, Термотехника и Сградни технологии. В София е позиционирано и дружеството БСХ Домакински уреди България ЕООД, което е активен участник на пазара за домакински уреди. През 2015 г. присъствието на Бош в България бе значително разширено чрез придобиването на софтуерната компания ProSyst, която междувременно се сля изцяло с Bosch.IO.

 

През 2019 година Роберт Бош ЕООД откри Инженеринг Център в София, където близо 200 софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.
Дружествата на Бош в България са част от Група Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги. Стратегическата цел на Група Бош е да предоставя „техника за живота” за днешния свързан свят. Продуктите и услугите на компанията са създадени да вдъхновяват потребителя и да подобряват качеството на живот, като предлагат иновативни и ефективни решения.

 

Линк към сайта