• 8 млрд. Евро оборот за 2019 г.
 • Повече от 10,500 служители
 • Повече от 5,500 продукти
 • Повече от 1,000 химически формули
 • 31 изследователски центрове в 20 държави
 • 90 дружества в 57 държави
 • Повече от 50,000 тона компенсирани вредни емисии
 • Повече от 66,000 клиенти по света
 • 83 завода в 5 континента в 36 държави
 • Повече от 161,000 професионалисти от сектора, участващи в тренинги на Mapei
 • 3,000,000 тона CO2 спестени, благодарение на циментовите добавки на Mapei
 • Повече от 5,500 продукта транспортирани всеки ден

 

 

История

Историята на MAPEI започва в покрайнините на Милано с Родолфо Скуинци, основателят на компанията, който произвежда спомагателни материали за строителната индустрия (MAPEI на италиански означава „Materiali Ausiliari Per l’Edilizia e l’Industria“). Когато италианският пазар на керамика започва да се развива, Mapei е готов да се възползва от възможността, като предлага гама от продукти, за полагане на керамични плочки. Mapei започва да произвежда нови видове лепила, но също така и уплътнители, специални разтвори, хидроизолационни продукти и добавки за бетон. Джорджо Скуинци наследява баща си като управлява Mapei в продължение на 35 години – до 2 октомври 2019 г., когато почива. Днес MAPEI се управлява от неговите деца – Марко и Вероника Скуинци.

Философия

Нашата корпоративна философия е първокласна специализация, ненадминато ноу-хау, интернационализация, научноизследователска и развойна дейност за създаване на все по-модерни продукти, персонализирано обслужване за нашите клиенти, внимание към икономическата, социалната и продуктивната устойчивост на нашата компания, както и грижа за здравето на инсталаторите и крайните потребители на нашите продукти.

Устойчивост

Mapei допринася съществено за концепцията за „зелена” сграда, като създава продукти, произведени от иновативни, рециклирани и свръхлеки суровини, специално разработени за намаляване на консумацията на енергия и за много ниски нива на емисии на летливи органични съединения. Друг важен принос за екологичната устойчивост е разработването на продукти с подобрени механични характеристики и дълготрайност, което позволява по-дълъг жизнен цикъл на конструкциите, води до неизбежно намаляване на отпадъците и по-ниска консумация на материали и енергия за тяхното изграждане. От 2012 г. компанията е компенсирала повече от 50 000 тона CO2 чрез производството на олекотено лепило и чрез финансиране на проекти за вятърна енергия в Индия. Mapei се присъединява към международни програми и организации, сред които инициативата Responsible Care – ангажимент за устойчиво развитие и LEED системата Лидерство в енергетиката и екологичния дизайн – разработена от Съвета за зелено строителство на САЩ. Продуктите на Mapei са сертифицирани в съответствие с най-строгите и взискателни норми и стандарти. УСТОЙЧИВОСТ-ЕДИНСТВЕНОТО ВЪЗМОЖНО БЪДЕЩЕ.

MAPEI България e основана през 2010 г. като дъщерно дружество на MAPEI Spa. Част от компанията са специалисти в различни направления в строителната индустрия.

Линк към сайта