Siemens България е част от Siemens AG – глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие вече над 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на интелигентната инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.

 

В България Siemens развива бизнес от края на 19-ти век. Компанията стъпва в страната ни броени месеци след Освобождението през 1878 г., като помага за внедряването на най-модерните за времето си технологии. В наши дни Siemens България развива успешен бизнес в сферата на индустрията, инфраструктурата, разпределението на енергия, интелигентните сградни технологии.  В компанията работят близо 300 души.

 

Оперативно направление Интелигентна инфраструктура на Siemens свързва енергийните системи, сградите и индустрията, за да трансформира и подобри начина, по който живеем и работим. В сътрудничество с партньори създаваме екосистема, която интуитивно отговаря на нуждите на хората. Тя помага на клиентите да използват по-ефективно ресурсите и да просперират, а на общностите – да вървят напред и да постигат целите на устойчивото развитие.

 

Интелигентната инфраструктура оказва влияние върху начина, по който всички ние искаме да живеем – щастливо, комфортно, устойчиво и в хармония. Тя подкрепя индустриите и организациите в желанието им да бъдат ефективни, отговорни и по-„умни“. Технологията и креативността на хората се обединяват в унисон със заобикалящата ни среда, с грижа за нашия свят. Направлението предлага широк спектър от технологии за контрол и автоматизация на мрежата, решения за разпределение, превключване и управление за ниско и средно напрежение; автоматизация на сгради, охрана и пожарна безопасност, управление на ОВК и енергийни решения. Портфолиото е балансирано разпределено между продукти, системи, решения и пълен набор от услуги.

Линк към сайта